Facebook

Pescarus italian

PORUMBELUL PESCARUS ITALIAN

(Cravattato italiano)

 

Locul de origine

Italia (Reggio Emilia).

Impresia generala

Corp relative puternic, cu statura mijlocie, coada purtata orizontal, cap colturos; in stare de agitatie sta pe varful degetelor.

Caracteristicile rasei

Capul: crestetul turtit, din aceasta cauza fruntea si ceafa sunt prevazute cu o muchie colturoasa. Linia fruntii si a ciocului este neantrerupta, profilul ei se inalta oblic. Profilul capului are forma de trapez incepand de la varful ciocului pana in partea dorsala a craniului.

Ochii: mari, vioi, portocalii, numai ai celor albi sunt intunecati. Culoarea genelor este potrivita cu cea a penajului, numai a exemplarelor cu pudra argintie si a ciocanitilor cu pudra argintie difera de la albastru pruniu la albastru cenusiu.

Ciocul: ceva mai scurt decat de lungime mijlocie, cu baza lata, in dreptul fruntii in profil prezinta o linie oblica ascendenta; culoarea ciocului se asorteaza cu cea a penajului, a celor argintii pudrati si ciocaniti cu pudra argintie este neagra, umflaturile de la baza ciocului sunt slab dezvoltae.

Gatul: De lungime mijlocie, purtat tras inapoi intr-o atitudine mandra, cu o usoara membrana; cravata destul de bine dezvoltata

Pieptul: lat, puternic bombat.

Spinarea: lata, relative lunga, orizontala.

Aripile: nu prea lungi, purtate pe coada, coturile aripilor sunt distantate de corp.

Coada: de dorit scurta, orizontala, purtata strans.

Picioarele: neancaltate, de lungime mijlocie, intinse, partea de jos a gambelor bine vizibila.

Penajul: strans lipit.

Varietati de culoare

Unicolori albi, negri, rosii, galbeni, albastri, albastri-ciocaniti, argintii-dungati, ciocolatii cu sau fara dungi, cu sau fara desen auriu la piept, ciocarliu cu sau fara desen auriu la piept, rosu-pal, galben-pal, ciocanit pe rosu, pe galben, arginitiu pudrat, argintiu pudrat-ciocanit.

Culoare si desen

Toate culorile sunt cat mai pronuntate si uniforme. La albastrii se cere spinarea colorata. Pieptul colorat in galben-auriu al argintiilor-pali si la ciocarlii, se intinde progresiv in sus si in jos. Intregul corp al argintiilor pudrati are culoarea fina albastruie a laptelui, pudrata puternic, dungile aripilor si chenarul cozii sunt negre, remigele si penele inferioare sunt intunecate. Ciocanitul-argintiu pudrat are capacele aripilor ciocanite pe negru.

Greseli grave

Alta forma a capului decat trapezoidala, cioc mai lung, mai subtire, corp mai lung, coada purtata mai adanc, statura joasa, crvata cu defecte, carente mari la culoare.

Apreciere

Dupa impresia generala ordinea importantei caracterelor de rasa: tinuta si statura – forma capului si ciocului – penajul culoarea ochilor si ciocului.

Marimea inelului

7 mm

pescarus italian (0)pescarus italian (1)pescarus italian (2)pescarus italian (3)pescarus italian (4)pescarus italian (5) pescarus italian (6)pescarus italian (7)pescarus italian (8)

Membrii care detin rasa:

  1. Marsanu Ion

One Comment