Facebook

REGULAMENT GALATEAN VARIETATEA ZBOR 2019

regulament atentieArt. 1 Stolul lansat va fi compus din 5, 7 sau 9 porumbei.

In cazul lansarii a 5 pasari, 3 formeaza echipa de baza iar 2 porumbei sunt considerati rezerve.  Rezultatul final va fi suma timpilor ultimilor 3 porumbei coborati care se va imparti la 3. In cazul pierderii mai multor porumbei, suma timpilor celor ramasi se va imparti tot la 3.

In cazul lansarii a 7 pasari, stolul este format din 4 si 3 rezerve. Suma timpilor ultimilor 4 coborati se va imparti la 4. La acelasi numar se va imparti si daca numarul porumbeilor coborati este mai mic de 4.

In cazul lansarii a 9 pasari, stolul este format din 5 si 4 rezerve. Suma timpilor ultimilor 5 coborati se va imparti la 5. La acelasi numar se va imparti si daca numarul porumbeilor coborati este mai mic de 5.

Art 2 Concurentul poate influenta stolul 15 minute de la lansare. Dupa aceasta perioada nimic nu se mai poate intampla, zborul continuand pana la coborarea ultimului porumbel sau la lasarea intunericului.

Art.3 Baremul de zbor este de 30 minute prestate de stolul de baza in disparitie la tineret si 60 minute la maturi. Acest barem se poate realiza oricand in timpul zborului tot odata sau insumat.

Pentru a se realiza baremul de disparitie, toti porumbeii din echipa de baza (3,4 sau5) trebuie sa fie pe acest palier.

Art 4. Stolul trebuie sa se mentina in conul vizual de 45 grade. In cazul in care stolul se deplaseaza in lateral iesind din acest unghi mai mult de 60 minute, zburul va fi descalificat, cu exceptia cazului in care porumbeii vin din disparitie.

Art 5. Se vor desfasura 3 etape la maturi si 3 la tineret. Fiecare etapa dureaza trei week-enduri. Fiecare participant are posibilitatea sa participe saptamanal cu conditia ca ceilalti concurenti sa dispuna de arbitrii.

Art6. Concurentul are obligatia de a nu influenta arbitrajul in nici un fel si de a nu distrage atentia arbitrului de la stolul aflat in zbor.

Art. 7 Porumbeii, reperati “la disparitie” care apar la o inaltime medie sau mai jos, veniti din lateral, nu se vor lua in calcul.

Art.8 La concursurile de zbor desfãşurate în condiţiile prezentului regulament poate participa orice crescator care are plãtitã cotizaţia la zi.

Art. 9 Arbitrii vor fi delegaţi de cãtre club cu minim 3 zile înainte de începerea etapei.

Art. 10 Arbitrii pot fi membrii ai clubului sau persoane agreate de cãtre club.

Art. 11 În momentul în care clubul deleaga arbitrii, concurenţii sunt obligaţi sã-i contacteze pe aceştia pentru a le comunica ora la care trebuie sã se prezinte la arbitraj. În cazul în care concurentul nu contacteazã arbitrii delegaţi, etapa se anuleazã.

Art. 12 Fiecare concurent are obligaţia sã presteze un numar de arbitraje egal cu cele primite. În cazul imposibilitaţii prestãrii arbitrajelor, concurentul va fi obligat sã suporte o taxa stabilitã de cãtre club.

Art. 13 Arbitrii nu au voie sã pãrãseascã locul desfãşurãrii concursului pe toatã durata acestuia. Ei vor consemna în foaia de arbitraj toate situaţiile apãrute în timpul concursului corect şi fãrã ştersãturi.

Art. 14 Toţi porumbeii din lotul de zbor trebuie sã aibã inele închise şi care nu se pot scoate de pe picior. La concursurile de tineret, inelele trebuie sã fie din anul respectiv.

Art. 15 Stolul de concurs la etapele cu porumbei maturi poate conţine un numar nelimitat de porumbei tineri.

Art. 16 Stolul de concurs la etapele cu porumbei tineri trebuie sã conţina numai porumbei din anul în curs.

Art. 17 În cazul în care stolul “în dispariţie” apare pe un palier inferior, se va puncta jumate din timp “la dispariţie” şi jumate la înalţimea la care a aparut, acest lucru menţionânud-se în fişa de arbitraj.

Art. 18 Arbitrii vor pãrãsi locul concursului numai dupa terminarea acestuia şi dupã completarea şi semnarea fişelor de zbor.

Art. 19 Concurenţii au obligaţia de a transmite cãtre omologator fişa de arbitraj şi ciorna în maxim 2 zile de la desfaşurarea zborului. Fişa va fi transmisã cãtre omologator de arbitrul delegat. Trimiterea rezultatelor cu întârziere duce la anularea acelei etape.

Art. 20 În maximum 5 zile de la publicarea rezultatelor, concurenţii au obligaţia sã verifice rezultatele publicate şi sã transmitã omologatorilor eventualele greşeli. Orice sesizare facutã dupã 5 zile nu va fi luatã în considerare.

Art. 21 Orice situaţie neprevazutã în articolele acestui regulament va fi rezolvatã printr-o decizie a comisiei de disciplinã sau a conducerii clubului.

Art. 22 Participanţii care au crescatoriile la aceiaşi adresã sau invecinate pot participa la competiţie in aceiaşi zi cu condiţiile ca diferenţa între lansãri sa fie de minim 15-30 minute iar arbitrii sa poatã diferenţia stolurile între ele.

Art. 23 Participanţii au obligaţia sã-şi exprime dorinţa de a concura cu minim 3 zile înainte de etapa. În caz contrar, etapa se considerã pierdutã.

Art. 24 Porumbeii vor fi fotografiati de catre arbitru iar pozele trimise catre omologator. In poza (poze) va aparea si inelul porumbelului.

Participantii care doresc sa desfasoare etapele de pui imediat dupa terminarea celor de maturi o pot face dupa incheierea acestora, restul concurentilor urmand sa participle cu tineretul in toamna conform calendarului.

ACEST REGULAMENT ESTE NUMAI PENTRU GRUPA DE ZBOR A JUCATORULUI DE GALATI SI VA FUNCTIONA IN PARALEL CU CEL DUPA CARE S-A ZBURAT PANA ACUM (CEL CU PALIERE), ASTFEL FACANDU-SE DOUA FISE DE ZBOR SI INTOCMINDU-SE DOUA CLASAMENTE.

PREMIEREA PENTRU ACEST REGULAMENT VA FI POSIBILA PRIN SPONSORIZARE DE CATRE DOMNUL RAICIU STEFAN, CARUIA II MULTUMIM PE ACEASTA CALE.

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Abonament

Aboneaza-te gratuit si fii la curent cu noutatile de pe site!

Alatura-te celorlalti: