Facebook

Regulament JUCATOR DE GALATI VARIETATEA ZBOR 2015

regulament atentie

Art. 1 Stolul lansat va fi compus din 5-11 porumbei

Art. 2 “Stolul de bazã” este considerat grupul de porumbei format din 50%+1 din stolul lansat. Restul de porumbei sunt consideraţi “rezerve”.

Exemplu: Lansati 5 porumbei, “stolul de bazã” este format din 3 pasari, 2 fiind “rezerve”.

Art. 3 În timpul zborului se vor aprecia 4 paliere de înaltime (vezi Art 26 din Regulamente generale)

Art. 4 Acordarea punctajului:

La zborul de joasã înãlţime se acordã 1 punct/minut/stol

La zborul de medie înãlţime se acordã 2 puncte/minut/stol

La zborul de mare înãlţime se acordã 3 puncte/minut/stol

La zborul de puncte şi dispariţie se acorda 5 puncte/minut/stol

Art. 5 Bonusuri:

Pentru atingerea palierului “puncte şi dispariţie” în decurs de 15 minute se acordã 50 puncte, cu condiţia ca stolul sa nu coboare sub acest palier timp de 30 minute.

Art. 6 Zborul se încheie în momentul în care a coborat ultima pasare din “stolul de bazã”

Exemplu: La un stol de 5 pãsari, a 3-a pasãre coborâtã închide zborul. În cazul în care o pasãre este luatã de şoim sau nu mai coboarã, zborul este închis de a 2-a pasãre coborâtã, etc.

Art. 7 Bareme de zbor:

La etapele cu porumbei maturi se cere realizarea unui barem de 180 minute de zbor efectiv şi 30 minute de zbor la “puncte şi dispariţie”

La etapele cu porumbei tineri se cere realizarea unui barem de 90 minute de zbor efectiv şi 15 minute de zbor la “puncte şi dispariţie”

Art. 8 În clasamentul pe etapa vor fi mai întâi cei care au realizat ambele baremuri în ordinea punctajului, apoi cei care au realizat numai unul dintre baremuri tot în ordinea punctajului şi apoi cei care nu au realizat niciunul dintre baremuri în ordinea punctajului.

Art. 9 În clasamentul final, pentru clasificarea primilor concurenţi (cei care au realizat etape cu ambele baremuri), se vor lua în considerare numai punctele realizate în etapele în care au realizat ambele baremuri.

Art. 10 În paralel, se va întocmi un clasament “la individual” astfel:

Fiecare pasãre din stolul lansat va fi notatã de cãtre arbitru pe o fişã separatã având alãturat timpul efectiv de zbor din etapa respectivã. Adunând toate etapele zburate (maturi sau tineret) se va obţine timpul total de zbor prestat de acea pasare. În funcţie de aceşti timpi de zbor se va întocmi clasamentul individual pentru maturi şi pentru tineret. Pentru a putea face parte din acest clasament, pãsãrile trebuie sã indeplineascã baremele, indiferent dacã stolul le-a indeplinit sau nu.

Art. 11 Poziţiile în clasament vor fi ocupate în funcţie de îndeplinirea baremelor iar concurenţii care au îndeplinit baremele de zbor vor fi departajaţi dupa numarul de puncte obţinute.

Art. 12 La întocmirea clasamentelor atât la maturi şi tineret cat şi la “campion naţional absolut” se vor lua în calcul numai etapele la care s-a îndeplinit baremul de zbor.

Art. 13 La finalul sezonului se va realize un clasament final în care vor conta atât rezultatele din etapele de maturi cât şi cele din etapele de tineret. Acest clasament se va realiza în funcţie de punctele obţinute în etapele la care s-au îndeplinit baremele de zbor, primului loc din clasament revenindu-i titlul de Campion National Absolut

 

Art. 14 Dupa încheierea zborului, pasãrile ramase în aer (dacã este cazul) concureazã pentru clasamentul de individual. Indiferent dacã pasarile rãmase în aer pot fi reperate sau nu, arbitrul are obligaţia de a rãmane pânã la lãsarea întunericului. Exceptie face cazul în care în zbor a ramas o singurã pasãre iar aceasta nu poate fi reperatã timp de o ora de la coborârea ultimului porumbel, concursul se considerã încheiat.

One Comment

  • costin nelu
    Posted decembrie 25, 2014 at 10:42 am | Permalink

    Sarbatorii fericite tuturor columbofililor 2015 mai bun

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Abonament

Aboneaza-te gratuit si fii la curent cu noutatile de pe site!

Alatura-te celorlalti: