Facebook

Tot ce trebuie stiut despre expozitia din 14 – 17 Noiembrie 2013

resizedimageexpofauna
Deoarece participarea la aceasta expozitie se anunta inca de pe acum numeroasa, dorind sa ia parte atat crescatori din toate colturile tarii cat si din afara, dorim sa dam dovada de transparenta si profesionalism facand astfel cunoscute toate regulile de participare, sistemul de arbitraj si obligatiile si indatoririle expozantilor si organizatorilor.
Astfel, joi 14 noiembrie va avea loc primirea exponatelor si introducerea lor in boxe. Recomandam ca fiecare oras sau zona sa delege 1-2 parsoane care sa asigure transportul pasarilor la expozitie. Fiecare participant care nu poate fi prezent la introducerea pasarilor in boxe va avea obligatia sa intocmeasca o lista-tabel cu pasarile prezentate, cu numarul de inel si sexul care sa corespunda cu lista initiala de inscriere la expozitie, pentru a usura munca organizatorilor.
In seara zilei de 14 si dimineata zilei de 15 noiembrie va fi efectuata jurizarea pasarilor dupa modelul EE asfel : fiecare exponat va primi un numar de puncte si un calificativ :

  •   0 p – descalificat
  •   90 p – corespunzator
  •   91-92 p – bun
  •   93-95 p – foarte bun
  •   96 p – excelent
  •   97 p – exceptional

Arbitrajul va fi efectuat de catre echipe de cate 2 arbitrii. Dupa arbitrarea tuturor exponatelor, o alta comisie de arbitraj va acorda titlurile de Campion de rasa (1 titlu la fiecare 10 pasari), Campion Absolut (1 mascul si o femela la toate pasarile expuse), Maestru de rasa (1 titlu la fiecare 10 pasari care au participat la competitiile de zbor), etc.
Fiecare expozant care va prezenta un lot de 10 pasari din aceiasi rasa care sa obtina o medie a punctelor de minim 93 va primi titlul de Maestru Columbofil (cupa+diploma).
Exponatele din rasele romanesti vor fi arbitrate dupa standardul european iar cele care nu au fost omologate vor fi jurizate dupa descrierile din cartile Prof. St. Peterfi. Rasele straine vor fi arbitrate dupa standardele din tara de origine.
Nici un arbitru nu poate juriza o rasa daca are pasari expuse din rasa respectiva.
Porumbeii trebuie sa prezinte inele inchise care sa nu se poata scoate de pe picior.
Dupa efectuarea arbitrajului, toate custile vor fi sigilate urmand ca desigilarea sa se efectueze in momentul predarii exponatelor catre crescatori si anume duminica 17 noiembrie intre orele 13 :00 si 14 :00. In tot acest timp nimeni nu are voie sa umble la custile de expozitie decat in cazul eventualelor contestatii pentru a fi rejurizate.
Perioada dintre terminarea arbitrajului si eliberarea pasarilor va fi destinata vizitarii expozitiei.
Participantii au obligatia de a prezenta in expozitie pasari in perfecta stare de sanatate . Daca un exemplar va prezenta o sanatate sau o ingrijire precara, acesta va fi descalificat.
Festivitatea de premiere va avea loc sambata 16 noiembrie intr-o locatie selecta din centrul Bucurestiului.

Va asteptam si va uram succes !
CONDUCEREA

diploma-1024x723diploma-de-participare-1024x723Untitled

4 Comments