Amanare etape zbor

In urma consultarii cu colegii care doresc sa zboare la etapele de maturi, s-a initiat ideea decalarii cu doua saptamani a etapelor de maturi datorita vremii nefavorabile si atacurilor de uliu care inca nu au incetat. Drept urmare, va rugam sa va spuneti opinia vis-a-vis de acest subiect. Va multumim!

• Relu Zarafu
    Posted aprilie 7, 2013 at 10:12 pm | Permalink

Fiind stiut faptul ca incepand cu inmugurirea pomilor soimul incepe ritualul de imperechere , depunere si clocirea oualelor , perioada ce dureaza circa 45 de zile . Dupa aceste 45 de zile soimul va scoate pui , acestia cresc iar cele 2 saptamani vor cantari greu in ceea ce priveste atacul de soim . Decalarea cu inca 2 saptamani a etapelor de zbor implica mai multe pierderi la erete , implicit pasari valoroase mai putine in ziua de concurs . Aceste decalari creeaza un precedent periculos ce ar putea denatura insasi ideea de ” plan de zbor ” , acest lucru insemnand ca pe viitor se poate schimba acest calendar competitional dupa bunul plac al catorva crescatori pe diferite motive .
    Pentru cazurile de vreme nefavorabila exista prevazuta acea saptamana de amanare in cadrul planului de zbor competitional deja stabilit . Acesta schimbare da peste cap planurile celor ce au inceput deja pregatirea lotului de zbor (a se vedea data imperecherii lotului de zbor , declansarea naparliri ) .

• Posted aprilie 8, 2013 at 7:32 am | Permalink

Eu am fost initiatorul acestei idei, in calitate de responsabil tehnic, aceasta venind in urma consultarii si cererilor colegilor care doresc participarea la competitii.
    Nu a luat, nu ia si nu va lua nimeni decizii de capul lui in aceasta asociatie, care se doreste a fi democratica. Practic, acest club s-a infiintat tocmai pentru a-si respecta membrii si deciziile majoritatii.
    In continutul anuntului de mai sus se cere parerea membrilor, iar decizia se va lua in functie de dorinta majoritatii!
    Nu inteleg care este relevanta, domnule Zarafu, prezentarii problemei puilor de soim atat timp cat nu inchide nimeni pasarile la mijlocul lunii iunie cand trebuia sa se termine etapele de maturi la asociatie. Ba din contra, atunci incepe CNT-ul etapele de pui si mixta. Soimul bate si ia pasarile cele mai bune numai la ACPJG? Are o intelegere cu CNT-ul?

• Posted aprilie 9, 2013 at 12:36 pm | Permalink

Nu suntem singurii care doresc amanarea concursurilor. Voiajoristii deja au facut-o:
    Eu sunt pentru amanarea cu doua saptamani. Practic, inceperea primei etape va fi pe data de 25 mai urmand ca ultima etapa sa se incheie pe data de 30 iunie.

• Posted aprilie 10, 2013 at 11:06 am | Permalink

Costin Laurentiu Nelu, Ciocan Sorin, Teodor Gelu si Simion Mariana suntem de acord cu decalarea primei etape de zbor pe data de 25 mai.
    Decalarea zborurilor trebuie amanata din cauza conditiilor meteo si pentru a avea timp pentru antrenarea lotului de zbor .
    Cu respect!

• Posted aprilie 10, 2013 at 12:36 pm | Permalink

Din partea mea nu sunt probleme,sunt de acord cu amanarea etapelor daca majoritatea colegilor sunt de acord!!!

• claudiu porojan
    Posted aprilie 10, 2013 at 1:58 pm | Permalink

Salut!
    Nu sunt de acord cu amanarea din mai multe motive:
    1 se creaza un precedent
    2 timpul nefavorabil ne-a afectat pe toti
    3 planurile de antrenamente si imperecheri vor fi bulversate.

• DIDI HIRISCAU
    Posted aprilie 10, 2013 at 3:21 pm | Permalink

Salutari colegilor as vrea sa anunt ca Hiriscau Armando si Coloji santem de acord cu schimbarea etapelor cu doua saptamani din cauza vremi nefavorabile va urez succes la antrenamente si zboruri

• Torino
    Posted aprilie 10, 2013 at 3:56 pm | Permalink

Membrii ACPJG-RO din Bucuresti Raiciu Stefan , Piussi Torino , Raiciu Costel , Zamfir Cristian , Popescu Adrian si Lixandru Andrei doresc aminarea inceperii concursului de zbor ( datorita primaverii tirzii din acest an ) din data de 11-12 mai . Propunem 1 sau 2 saptamini .

• Posted aprilie 10, 2013 at 6:46 pm | Permalink

Cred ca nimeni nu doreste ca Asociatia sa se imparta in doua tabere in urma acestui subiect.
    Sincer, nu ma asteptam ca vor fi persoane importiva amanarii etapelor.
    Desi este evidenta o majoritate PENTRU amanarea primului zbor, nu-mi place ideea ca vor fi si COLEGI nemultumiti.
    In consecinta, desi si eu eram un sustinator al amanarii cat mai mari, propun ca prima etapa sa inceapa decat cu o saptamana intarziere, in speranta ca toata lumea va fi multumita.
    Nu cred ca este o tragedie pentru nimeni, oricat de vehement a fost mai sus, sa zboare cu o saptamana mai devreme sau, mai tarziu, in functie de preferinte.
    Haideti sa “cadem la pace” si sa ne vedem de antrenarea porumbeilor deoarece “dusmanii” sunt cu ochii pe noi si sa nu le dam posibilitatea sa se distreze pentru unele nelamuriri insignifiante.
    Va multumesc pentru intelegere si va astept la concursuri!

• Posted aprilie 10, 2013 at 7:24 pm | Permalink

Subscriu la cele de mai sus. Sunt de acord cu amanarea etapelor de zbor cu 1 saptamana.

• MATEESCU VASILE
    Posted aprilie 10, 2013 at 9:17 pm | Permalink

Va salut D-lor!Eu personal,Mateescu Vasile,cat si colegul meu ,Pirjol Viorel din CALAFAT,suntem de acord cu amanarea etapelor cu 1(una) saptamana.Speram ca pe viitor sa se respecte INTOCMAI ETAPELE de zbor si sa fim si noi consultati in prealabil.Mult succes D-lor!

• claudiu porojan
    Posted aprilie 11, 2013 at 7:08 am | Permalink

Sunt de acord cu amanarea de o saptamana. Pe viitor sper sa nu ne mai intalnim cu situatii de genul acesta.
    Un lucru trebuie sa intelegem toti, conducatorii nu sunt doar mediatori.

• Bogorodita Laurentiu
    Posted aprilie 12, 2013 at 7:22 pm | Permalink

Suntem o asociatie noua , dar care are in componenta sa oameni maturi , columbofili cu state vechi , rodati in competitii , etc.
    Probleme de acest gen vor mai aparea inevitabil in anii urmatori , sunt lucruri minore intr-o lume cu atatea probleme si neajunsuri .
    Pentru ca asociatia sa fie un exemplu la nivel national , trebuie sa fim cat se poate de rationali , de echilibrati si sa dam dovada de altruism , punand pe primul plan , interesul grupului , al asociatiei .
    Este important , sa ajutam columbofilii tineri , columbofilii la inceput de drum , in acest fel crescand valoarea grupului si realizand o omogenitate .
    Ma bucur ca ati ajuns la un consens si toata lumea este multumita !
    Acest lucru este cel mai important !

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>