Facebook

EXPOFAUNA 2013

Tot ce trebuie stiut despre EXPOFAUNA 2013

EXPOFAUNA 2013 DIN BUCURESTI ESTE O NOUTATE PENTRU TOTI CRESCATORII DE ANIMALE DIN ROMANIA

Stand de vorba dupa expozitia din Germania cu domnul Gatejescu si domnul Meita, patronul restaurantului Mc Monis, un mare iubitor de animale, am decis sa facem o expozitie si in Bucuresti, dupa multi ani, intr-o sala frumoasa din cadrul Institutului Agronomic. Sala este spatioasa, luminoasa, si, dupa parerea mea, pot intra aproximativ 2000 de animale.
Am discutat foarte mult atat in piete, cu persoane fizice, cat si cu presedinti de asociatie. Pitestiul, Craiova, Turnu Severin, Braila, Galatiul, Calarasiul vor fi prezente in mod sigur. De Bucuresti si imprejurimi nu mai este cazul sa amintesc. Surpriza va consta in prezenta multor crescatori foarte cunoscuti si cu multi ani de experienta, exemplare deosebite care, dupa ani de zile, din diferite motive, au refuzat calatoriile lungi pentru a-si prezenta animalele.
Eu am calatorit foarte mult, am incercat multe, dar datorita faptului ca interesele unora depasesc pasiunea, am luat hotararea, impreuna cu domnul Gatejescu, sa organizam aceasta expozitie din Bucuresti. Nu cred ca niste inele E.E. sunt mai presus decat animalele.
EXPOFAUNA trebuie sa devina un exemplu pozitiv pentru toti cei care organizeaza expozitii. Va fi o expozitie pentru toti iubitorii adevarati de animale. In cadrul acesteia, vom avea foarte multe custi noi, voliere de prezentare, vom tine cont de regulile de igiena si speram ca toata lumea care va participa va fi multumita. Zilele urmatoare voi trimite invitatiile, iar termenul limita de raspuns va fi 15 octombrie 2013.

diploma-1024x723diploma-de-participare-1024x723Untitled

 

Deoarece participarea la aceasta expozitie se anunta inca de pe acum numeroasa, dorind sa ia parte atat crescatori din toate colturile tarii cat si din afara, dorim sa dam dovada de transparenta si profesionalism facand astfel cunoscute toate regulile de participare, sistemul de arbitraj si obligatiile si indatoririle expozantilor si organizatorilor.
Astfel, joi 14 noiembrie va avea loc primirea exponatelor si introducerea lor in boxe. Recomandam ca fiecare oras sau zona sa delege 1-2 parsoane care sa asigure transportul pasarilor la expozitie. Fiecare participant care nu poate fi prezent la introducerea pasarilor in boxe va avea obligatia sa intocmeasca o lista-tabel cu pasarile prezentate, cu numarul de inel si sexul care sa corespunda cu lista initiala de inscriere la expozitie, pentru a usura munca organizatorilor.
In seara zilei de 14 si dimineata zilei de 15 noiembrie va fi efectuata jurizarea pasarilor dupa modelul EE asfel : fiecare exponat va primi un numar de puncte si un calificativ :

  •   0 p – descalificat
  •   90 p – corespunzator
  •   91-92 p – bun
  •   93-95 p – foarte bun
  •   96 p – excelent
  •   97 p – exceptional

Arbitrajul va fi efectuat de catre echipe de cate 2 arbitrii. Dupa arbitrarea tuturor exponatelor, o alta comisie de arbitraj va acorda titlurile de Campion de rasa (1 titlu la fiecare 10 pasari), Campion Absolut (1 mascul si o femela la toate pasarile expuse), Maestru de rasa (1 titlu la fiecare 10 pasari care au participat la competitiile de zbor), etc.
Fiecare expozant care va prezenta un lot de 10 pasari din aceiasi rasa care sa obtina o medie a punctelor de minim 93 va primi titlul de Maestru Columbofil (cupa+diploma).
Exponatele din rasele romanesti vor fi arbitrate dupa standardul european iar cele care nu au fost omologate vor fi jurizate dupa descrierile din cartile Prof. St. Peterfi. Rasele straine vor fi arbitrate dupa standardele din tara de origine.
Nici un arbitru nu poate juriza o rasa daca are pasari expuse din rasa respectiva.
Porumbeii trebuie sa prezinte inele inchise care sa nu se poata scoate de pe picior.
Dupa efectuarea arbitrajului, toate custile vor fi sigilate urmand ca desigilarea sa se efectueze in momentul predarii exponatelor catre crescatori si anume duminica 17 noiembrie intre orele 13 :00 si 14 :00. In tot acest timp nimeni nu are voie sa umble la custile de expozitie decat in cazul eventualelor contestatii pentru a fi rejurizate.
Perioada dintre terminarea arbitrajului si eliberarea pasarilor va fi destinata vizitarii expozitiei.
Participantii au obligatia de a prezenta in expozitie pasari in perfecta stare de sanatate . Daca un exemplar va prezenta o sanatate sau o ingrijire precara, acesta va fi descalificat.
Festivitatea de premiere va avea loc sambata 16 noiembrie intr-o locatie selecta din centrul Bucurestiului.

Va asteptam si va uram succes !
CONDUCEREA

One Comment